Scroll Top

Συνέντευξη με τον πρόεδρο των Διαιτητών της Ε.Π.Ο.Λ. Καραβέλλα Γιώργο

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών της Ε.Π.Ο.Λ. Καραβέλλα Γιώργο είχε η ιστοσελίδα μας, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν τον χώρο της διαιτησίας αλλά και γενικά το αγροτικό ποδόσφαιρο.
Αγαπητέ Γιώργο για αρχή θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για σένα σχετικά με το πως βρέθηκες στο χώρο της διαιτησίας και για την σταδιοδρομία σου μέχρι σήμερα.
Φίλε Γιάννη, καταρχήν σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας μας, να μιλήσουμε για τα θέματα που αφορούν τον σύνδεσμο μας και γενικά την διαιτησία σήμερα.  Το πώς βρέθηκα στο χώρο της διαιτησίας; Εντελώς τυχαία! Συγκεκριμένα το 2001 αγωνιζόμενος σε ομάδα, είχαμε φιλικό παιχνίδι όπου έτυχε να είχα ένα μικροτραυματισμό και αποφασίσαμε να μπω στο γήπεδο να διαιτητεύσω τον αγώνα.  Ήταν η πρώτη φορά που έπιασα σφυρί στα χέρια μου και μου άρεσε πολύ. Το 2003 έγινα διαιτητής στην Κ.Ο.Π. και ταυτόχρονα για 2 χρόνια εγγράφηκα και στα μητρώα διαιτησίας της Ε.Π.Ο.Λ. Ξεκίνησα από τις μικρές κατηγορίες φτάνοντας μέχρι την προεπιλογή της Α’ κατηγορίας. Σφύριξα σε αρκετούς αγώνες της κατηγορίας, οι αξιολογήσεις μου ήταν πολύ καλές όμως η άψογη εικόνα που είχα δεν έφτανε για να καθιερωθώ στην Α’ κατηγορία, με αποτέλεσμα το 2015 να αποσυρθώ από τον χώρο. Το 2017 επέστρεψα στην ενεργό δράση στα μητρώα των διαιτητών της Ε.Π.Ο.Λ., με την ίδια δίψα που είχα όπως την πρώτη μέρα που ξεκίνησα.
Πως βρήκες τα πράγματα όταν ανάλαβες ως πρόεδρος του Σ.Δ. της Ε.Π.Ο.Λ., ποιους στόχους έχετε θέσει και πως βλέπεις το επίπεδο της διαιτησίας στην Ομοσπονδία μας;

Όταν μου ανατέθηκε το χρίσμα του Προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών,  ήξερα ότι οι ευθύνες θα είναι μεγάλες. Βρήκαμε τον σύνδεσμο μας όχι και στην καλύτερη οργάνωση,  δεν υπήρχε φωνή εκεί και όταν έπρεπε, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας σαν Σύνδεσμος. Στόχος να γίνει ο Σύνδεσμος μας δυνατός, να γίνουμε όλοι μια οικογένεια, μια γροθιά, για το καλό όλων μας.

Το επίπεδο της διαιτησίας στην Ομοσπονδία μας δυστυχώς δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα. Υπάρχουν αρκετές αδυναμίες όμως παράλληλα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης πάντα σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας με την οποία έχουμε μια άριστη και άψογη σχέση, προσπαθώντας με τακτικές συναντήσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια να βελτιώνουμε τις γνώσεις μας.
Πως σας αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές / παράγοντες κατά την διάρκεια του αγώνα και τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

Με το ξεκίνημα της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν, η αντιμετώπιση που έχουμε από τους ποδοσφαιριστές/παράγοντες δεν είναι η καλύτερη. Σε κάποια παιχνίδια είχαμε κακές διαιτησίες με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις και οι συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών / παραγόντων σε κάποιες περιπτώσεις να είναι άσχημες. Είναι καταδικαστέες τέτοιες ενέργειες. Καλώς ή κακώς υπάρχει μια άσχημη νοοτροπία προς τους διαιτητές,  βρισκόμαστε πάντα στο επίκεντρο συζητήσεων και κρινόμαστε αυστηρά. Σημειώστε ότι η Επιτροπή Διαιτησίας τιμωρεί συναδέλφους με ελλειπή απόδοση σε ένα αγώνα.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτου, είναι δύσκολο και επίπονο το έργο μας, χρειάζεται να έχεις δυνατό χαρακτήρα, προσωπικότητα και ικανότητες για να εξασκείται η διαιτησία. Πρέπει να μας πιστώνουν και να μας προσεγγίζουν με πιο ανθρώπινο τρόπο.
Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση, δουλεύουμε πάνω σε αυτό το τομέα, υποσχόμενος καλύτερες διαιτησίες με το νέο χρόνο που μπαίνει. 
Στον χώρο της διαιτησίας στην Ε.Π.Ο.Λ. υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξει και αν ναι, τι είναι αυτό;
Αυτό που θέλω να αλλάξει στο χώρο της διαιτησίας τς Ε.Π.Ο.Λ. είναι η νοοτροπία. Η διαιτησία είναι ένα λειτούργημα! Πρέπει να αγαπήσουμε πιο πολύ αυτό που κάνουμε. Με αυτό το τρόπο θα έρθουν και τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε.
Κλείνοντας θα θέλαμε να μας αναφέρεις οτιδήποτε άλλο επιθυμείς για την διαιτησία και γενικά για το αγροτικό ποδόσφαιρο.
Κλείνοντας θέλω να γνωρίζουν άπαντες πώς εμείς οι διαιτητές είμαστε μέρος του παιχνιδιού. Χρειαζόμαστε στήριξη και εμπιστοσύνη από όλους για να μπορούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε αγωνιστική. Το αγροτικό ποδόσφαιρο χρειάζεται περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία. Αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν το ποδόσφαιρο σαν πρώτη αθλητική ενασχόληση, και πρέπει με όλους τους τρόπους να στηριχθεί στο έπακρον. Ο αθλητισμός δίνει ζωή!
Εύχομαι καλό νέο χρόνο να έχουμε,  γεμάτο υγεία σε όλο το κόσμο και πάνω απ’ όλα αθλητοπρέπεια στα γήπεδα μας. 
Σας ευχαριστώ πολύ.
Κοινοποίηση:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ